Inpakstress

Inpakstress

Na de vele reizen die we de afgelopen jaren gemaakt hebben is het inpakken voor een grote of kleine reis eigenlijk een makkie geworden. De lijstjes zitten in mijn hoofd, en op zolder staan de benodigdheden voor de verschillende reizen gesorteerd in bakken. Skisokken en skibrillen voor de wintersport, Deet en klamboes voor tropische avonturen, zonnebrand en aftersun voor de zomer, de onmisbare Lethermann tool en bucketshower voor de Afrikaanse safari’s. De kampeerspullen liggen in de vouwwagen opgeborgen, dat scheelt weer ruimte op zolder. Het is alleen een kwestie van tijd vinden om alles te verzamelen en de tassen niet te vol proppen. Dat laatste blijft een uitdaging voor iemand die vindt dat álles onmisbaar is. En soms kun je die goed opgeborgen spullen niet vinden. Zo heb ik me vorige week suf gezocht naar de teenslippers voor het douchen op de camping, en de zonnebril voor de kleine dame. Helaas, dat werd een last-minute tripje naar de stad.

Sinds de komst van de kleine dame is gaat het inpakken wat anders. Er moet nog véél meer mee (wat nemen die luiers veel ruimte in!) en sommige dingen kunnen pas last minute in de tas. De favoriete slaapknuffel, babyfoon en slaapzak gaan pas in de tas als kleine dame uit bed is. En tja, zelfs de meest ervaren inpakker vergeet soms iets, zelfs als het op de inpaklijst staat. Vorig jaar bleef de gevulde drinkbeker thuis in de koelkast achter, waardoor ze nu een (hele fijne) Litouwse rietjesbeker heeft. Tijdens de wintersport in Oostenrijk vergat ik de tandenborstel, en kochten we ter plekke een echt Dora exemplaar. Babies hebben ze tenslotte overal, dus babyspullen ook.

Heb jij last van inpakstress? Kids Travel Service heeft een aantal handige inpaklijsten voor je gemaakt, die je makkelijk kan opslaan of printen. Heb je aanvullingen op deze lijsten? Ik ontvang ze graag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.