Draagzak vliegtuig baby

Coronavirus – hoe help je de kleine ondernemers?

Het Coronavirus is een wereldwijde ramp. Voor de gezondheidszorg, voor de economie, voor de oudere en kwetsbare mensen, voor de reissector en voor de vele kleine ondernemers. Gelukkig staan er op Social Media al veel initiatieven genoemd om er samen voor te zorgen dat kleine ondernemers niet massaal failliet gaan.

Elkaar steunen

Zo kun je bijvoorbeeld cadeaubonnen kopen, of online bestellen bij kleine winkels. Misschien kan je kapper wel aan huis komen, of kun je met de glazenwasser afspreken dat je nu wel betaalt maar hij een andere keer extra werk levert. Eet lekker zelf de taart op die je voor een verjaardag zou bestellen en deel de rest uit aan je buren. Koop een bos bloemen voor jezelf bij de plaatselijke bloemist. Flexibiliteit van twee kanten helpt ons allemaal om deze zware tijd wat draaglijker te maken. Vraag gerust aan de kleine bedrijven waar je normaal klant bent wat je voor hen kan betekenen.

Ook voor ons grote financiële gevolgen

Ook voor ons bedrijf zijn de financiële gevolgen van het Coronavirus groot. Alle reisartikelen zoals draagzakken en campingbedjes die voor de komende manden gereserveerd waren, zijn door klanten geannuleerd. Geplande draagconsulten hebben we uit voorzorg ook afgezegd. Allemaal kosteloos, want wij begrijpen ook wel dat de financiële strop van een vakantie die niet door gaat groot is voor gezinnen. We kunnen alleen maar hopen dat de reizen later dit jaar wel door kunnen gaan, en klanten ons dan weer bellen en mailen.

Normaal gesproken komt een groot deel van ons inkomen via bezoekers van deze website. Als je bijvoorbeeld bij ons een blog over Landal leest, en via een linkje in die blog doorklikt naar de website van Landal om een bungalow te boeken dan ontvangen wij daar een heel klein beetje commissie over. Ook als je een hotel boekt via een link op onze website van ontvangen wij een vergoeding van Booking.com. Dit zijn zogenaamde affiliatelinks. Dat kost jou helemaal niks extra, maar met alle kleine beetjes commissie samen kunnen wij onze rekeningen ervan betalen. Echter, reisblogs zoals die van ons worden in deze crisistijd nauwelijks gelezen, en mensen boeken al helemaal geen vakanties of weekendjes weg. Daardoor hebben wij nu geen inkomsten via onze samenwerkingspartners.

Wat je wél voor ons kan doen

We begrijpen dat je nu geen vakantie gaat boeken voor de komende weken, of voor de meivakantie. Dat willen we ook helemaal niet, blijf gewoon lekker thuis en zorg dat je gezond blijft en geen virussen verspreidt. We hebben in onze blogs echter ook linkjes staan naar niet reisgerelateerde webshops waar wij een beetje commissie krijgen als jij daar producten bestelt.  Op die manier hopen we de komende maanden toch wat inkomsten te hebben. Dus: ben jij van plan om een online bestelling te doen? Dan zouden wij het enorm waarderen als je via de link hieronder naar de betreffende webshop gaat. Voor jou een kleine moeite maar voor ons het verschil tussen rekeningen kunnen betalen of niet. En omdat wij binnenkort verhuizen en nu de hypotheek van twee huizen moeten betalen, zijn die rekeningen ook nog héél hoog op het moment.

De links waar je ons nu mee helpt

  • Luiers en speelgoed bestel je bij Bol.com
  • Bij Bol zijn nu ook Ebooks met korting te bestellen
  • Fietsstoeltjes en buggy’s om erop uit te gaan bestel je bij Prenatal of Babypark
  • Paracetamol op of zonnebrand nodig? Dan is De Online Drogist een handige webshop
  • Alle tijd om te klussen in huis? Nieuwe kasten of andere meubels shop je online bij Ikea en laat je thuisbezorgen
  • Bij HEMA vind je volop zomerkleding en knutselspullen
  • Sportkleding en buitenspeelgoed vind je volop bij Decathlon.

Alvast bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.