Vrolijke er-op-uit lunches + WINACTIE Drink-in-the-Box

Ben jij er deze zomer ook lekker op uit geweest met je kind? Dan heb je net vast net als ik regelmatig een tas vol broodjes, snacks en drinken meegenomen. Een dagje dierentuin of pretpark is vaak al duur genoeg, en soms is de keuze aan gezonde snacks helaas ook beperkt als je op pad gaat. Ik vind het heerlijk om creatieve snacktrommels te maken voor een dagje uit, maar ook op de camping bij de barbecue leef ik me uit op gezonde snacks voor de aanwezige kinderen. Vandaag deel ik mijn favoriete er-op-uit snacks en accessoires met je. En… ik mag de fijne Drink-in-the-Box rietjesbeker weggeven!

Deze winactie is inmiddels afgelopen

Snacks zonder koeling

Neem jij een koeltas of koelbox mee als je een dagje uit gaat? Ik heb er niet altijd zin in. Zeker bij een dagje pretpark sjouw ik al genoeg, en een koeltas met koelelementen laat ik dan thuis. Snacks die zonder koeling ook lekker en vers blijven zijn dan het handigst.

Mijn favoriete snacks voor warme dagen zijn druiven, aardbeien, snackkomkommers, noten, rozijnen, zoutjes, snoeptomaatjes, blauwe bessen en oranje snoeppaprika’s. Deze blijven ook in de zomer de hele dag lekker zonder koeling. Als brood neem ik dan krentenbollen mee of bruine bolletjes met brie, kaas of jam, en soms een paar opgerolde pannenkoeken.

In de koeltas

Als we in de vakantie met de auto op reis gaan dan gaat de koeltas met koelelementen mee. Lekkere snacks voor onderweg zijn dan blokjes kaas, knakworstjes, gehaktballetjes, mini babybel kaas en (water)meloen. Op brood doe ik kipfilet, brie of kaas.

Veel accessoires

Ik ben dol op prikkers, brooduitstekers, vormpjes, vrolijke bakjes en andere vrolijke accessoires. Ik probeer de prikkers en trommels ook aan te passen aan het dagje uit. Als we vliegtuigen gaan kijken gaat de blauwe vliegtuig-broodtrommel mee met de voertuigenprikkers. Bij een dagje dierentuin heb ik een vlinder-brooduitsteker gebruikt. De meeste producten die ik gebruik komen van de webshop De Leukste Lunch, die heeft een verslavend leuk aanbod aan prikkers en uitstekers. Om alle lekkere dingen goed luchtdicht mee te nemen gebruik ik afsluitbare bakjes van Sistema of de handige Yumbox broodtrommel.

lunchtrommel
Een vliegtuig-trommeltje mee naar Eindhoven Airport

 

Gezonde snacks bij de barbecue
Gezonde snacks bij de barbecue

Monkey platter

Ken jij de monkey platter al? Het is eigenlijk een creatieve naam voor een bord vol lekkere en (meestal) gezonde dingen. Ideaal om ‘s middags thuis te geven als je kind weinig groente eet, maar ook bij een barbecue of frietdag. Ik heb wel eens in de stad op het terras een monkey platter neergezet voor mijn toen tweejarige dochter en haar vriendje, omdat ik mijn eigen tapasschotel niet zo geschikt vond voor de peuters. Meestal maak ik een monkey platter in het weekend, als gezond tussendoortje voor het hele gezin. Op Instagram en Pinterest kun je heel veel voorbeelden vinden van monkey platters. Deze maakte ik voor een picknick op school:

monkey platter
Een vlinderbroodje voor een dagje dierentuin, en een monkey platter voor de schoolpicknick

Altijd gezonde snacks?

Je vraagt je misschien af of mijn vrolijke lunches en snacks allemaal mega gezond zijn. Nee hoor, zeker niet! Op warme dagen of als we actief buiten gaan kanoën of zwemmen vind ik het belangrijk om genoeg zouten en koolhydraten binnen te krijgen. Op alleen komkommer en druiven hou ik het geen dag uit. Een handje vol chips, mini tucs, zoute pepsels of notemix gaat bijna altijd mee in een snackbox of bij de monkey platter. Mijn kleuter vindt de cheese dippers van La Vache qui rit ook erg lekker.

snacks dagje uit
Gezonde én lekkere snacks mee naar het strand

Drink-in-the-Box

Afgelopen zomer ontdekte ik de Drink-in-the-Box, een duurzaam en gezond alternatief voor een kant en klaar pakje sap uit de supermarkt. Deze kunststof box met rietje is echt helemaal lekvrij, en mijn kleuter kan hem goed zelf open krijgen. Ik ben echt fan en gebruik hem elke dag voor mijn kleuter. Meestal gaat er alleen water in, soms heel verdunde ranja of water met stukjes fruit voor een fris smaakje. De Drink-in-the-Box is mee geweest in de zomervakantie en gaat in het weekend mee naar het zwembad of strand.

drink-in-the-box winnen

 

Winnen!

Van de webshop De Leukste Lunch mogen wij een handige Drink-in-the-Box weggeven. Meedoen is heel makkelijk:

 • Reageer onderaan deze pagina en laat ons weten welke kleur Drink-in-the-Box jij wil winnen. Je kunt alle beschikbare kleuren bekijken op de website van De Leukste Lunch.
 • Winkans verdubbelen? Bezoek dan onze Facebookpagina, like het bericht over deze winactie en vertel ons op Facebook welke kleur Drink-in-the-Box jij wil winnen.

Deze winactie loopt tot en met woensdag 21 september 2016. Op 22 september maken we via Facebook de winnaar bekend.  Deze winactie is afgelopen, je kunt niet meer meedoen.

* De winnaar ontvangt een Drink-in-the-Box standaard (236 ml) in een kleur naar keuze.

We verzoeken je om deze winactie niet aan te melden bij prijsvraagwebsites, dat stellen we niet op prijs. Lees ook even de voorwaarden van onze winactie.

Meer info over de prikkers en bakjes op de foto’s

Vind jij de prikkers, bakjes en trommels op bovenstaande foto’s leuk en wil je weten waar ze te koop zijn? Alle artikelen zijn mijn privébezit.

 • De blauwe vliegtuigbroodtrommel is van een Blue Band spaaractie
 • Alle prikkers en elastiekjes (blaadjes, voertuigen, dieren, strikjes etc) heb ik gekocht bij De Leukste Lunch
 • De roze broodtrommel met vakken is de Yumbox (gekocht bij De Leukste Lunch)
 • De doorzichtige afsluitbare bakjes zijn van Sistema (o.a. gekocht bij Blokker en AH).
 • Het vierkante bakje met gele deksel is een fruit/snackbox van Hema.
 • De grote vinger-ogen om de komkommers zijn te koop in onze eigen webshop

14 comments

 1. Chantal Holtkamp

  Wij zouden heel graag de groene of de oranje winnen zodat mijn beide Kids ze kunnen gebruiken.
  Het lijkt mij dan ook ideaal voor mijn zoontje met al zijn allergieën en intoleranties

 2. Jaa super leuk en handig! Ik vind de oranje eigenlijk wel heel leuk!

 3. Jaaaa! Wij willen graag een groene winnen zodat de kleine man in stijl water (met smaakjes) kan meenemen naar de peuterspeelzaal :))

 4. Manon van Leijenhorst

  Ik doe graag mee voor een roze drink in the box. Handig voor op school en onderweg en gewoon thuis tussendoor.

 5. Wat een leuk en handig alternatief voor de gewone schoolbeker! De lievelingskleur van m’n oudste zoon Finn is oranje en van m’n jongste zoon Vidar de groene! Superleuk!

 6. Marlies Vermeulen

  Hier word ik zo blij van! Zo’n box maakt drinken nog leuker (en makkelijker!) De oranje ziet er lekker zomers uit. Die zouden wij kiezen. Het hele jaar een vakantiegevoel 🙂

 7. Leuk en handig. Ik maak graag kans op een blauw exemplaar.

 8. De roze of de rode voor onze dochter zou heel leuk zijn! Ideaal voor vakantie of een dagje uit.

 9. Yvonne de Beijer

  Ik zie hem steeds vaker voorbij komen op internet, zou hem graag proberen! Kleur: blauw! Leuk voor m’n ‘Frozen’ dochter maar ook voor m’n zoontje met lievelingskleur blauw

 10. handig! de blauwe graag

 11. Roze voor onze dochter! Al veel over gelezen maar nog steeds niet in huis, winnen zou leul zijn!

 12. Wat een leuk idee! En zo een drink-in-the-box vinden mijn kindjes vast helemaal spannend. Ik vind groen wel een toepasselijke kleur. Wie weet zit hij de volgende keer wel in onze koeltas 😉

 13. Wat leuk en handig! Ik doe graag mee voor onze kleine meid die binnenkort voor het eerst naar de peuterschool gaat. De voorkeur gaat uit naar de roze Drink-in-the Box.

 14. Wat een leuke ideetjes! Ik doe graag mee. Zo een drink-in-the-box vinden mijn kindjes vast heel leuk. Ik vind groen wel een toepasselijke kleur. (Het is immers best een groen idee ;))
  Like like like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.