Home » Er op uit » Vakantiebeurs met kinderen: de Kidsroute
Vakantiebeurs kidsroute

Vakantiebeurs met kinderen: de Kidsroute

Wist je dat de Vakantiebeurs niet alleen leuk is voor volwassenen (lees: senioren) die reisinspiratie zoeken? Wij komen al enkele jaren met de kinderen op de Vakantiebeurs en het is een superleuk familieuitje voor ons. Wil je weten wat er dit jaar allemaal voor kinderen te doen is?  Wij vertellen je alles over de Vakantiebeurs Kidsroute en andere leuke activiteiten voor kinderen. Mét veel foto’s van de Kidsroute dit jaar en vorig jaar ter inspiratie.

Vakantiebeurs kidsroute
Op safari! (2018)

Paspoort mee!

De Vakantiebeurs Kidsroute is een ontdekkingstocht door alle beurshallen langs exposanten die leuke activiteiten voor kinderen hebben bedacht. Bij binnenkomst ontvangen kinderen een paspoort waarmee ze bij de deelnemende stands aan de Kidsroute stempels kunnen ophalen. De activiteiten staan op de plattegrond en in de beurshallen duidelijk aangegeven. Als je alle stempels ophaalt krijg je aan het eind van de dag een cadeautje.

Vakantiebeurs kidsroute
Helemaal in de vakantiestemming!

Op reis naar Marokko bij Dades Reizen

In de berbertent van Dades Reizen waan je je in Marokko. Hier kun je je handen mooi laten beschilderen met henna (hal 9 – D080), of leer je eigen tulband knopen. Eén van onze favoriete activiteiten! (hal 8 -F048)

Vakantiebeurs kidsroute
Tulbandworkshop bij Dades Reizen (foto 2018)

Vakantiebeurs kidsroute


Plastic opruimen bij Edventure Travel

Alle kinderen kennen de plastic soep in de oceaan. Hoe leuk is het dan om ze spelenderwijs zelf te laten meehelpen om alle plastic afval op te ruimen? In de jungle van Costa Rica, tussen hal 11 en 12, is de Plastic Fantastic Zone ingericht. Je verdient een stempel in je paspoort als je het plastic afval helpt opruimen. De kunstenaar Erian maakt in deze zone ook prachtige kunst van afval, je kunt op diverse tijdstippen workshops bij hem volgen. Met de Kinderboekenschrijfster Lorena Veldhuijzen kunnen kinderen samen een kinderboek over plastic schrijven. Alle kinderen mogen zelf een zin, paragraaf of zelfs hoofdstuk bedenken, die toegevoegd zal worden aan het verhaal (hal 11 – D084).

Afval opruimen in de Plastic Fantastic Zone (foto 2018)
Vakantiebeurs Kidsroute
De Plastic Fantastic Zone is dit jaar nog groter en mooier
Vakantiebeurs Kidsroute
Plastic kunst uit de workshop van Erian

Wilde dieren spotten als Freek Vonk

Ben jij een echte Freek Vonk? In de jungle leven heel veel dieren. Vogels, slangen, spinnen, kikkers. Ze zijn soms lastig te spotten, maar ze zijn er echt. Bij het Sawadee reiscafé test je hoe goed jij bent in het spotten van wilde dieren (hal 12 – B 042).

In de stand van Suriname Holidays kun je alle dieren uit het Surinaamse oerwoud leren kennen. Ga mee op avontuur en ontdek welk dier een rol speelt in veel Surinaamse verhalen (hal 11 – D035).

Zeilen, suppen en kanovaren

Optimist on Tour is hét landelijk rondreizend watersportevenement waar kinderen gratis kunnen kennismaken met de watersport. Tijdens de Vakantiebeurs kan je in de grote waterbak ervaren hoe het is om zelf achter het roer te zitten van een zeilboot! Grote blazers zorgen voor wind in de hal zodat je echt kunt zeilen, maar kanovaren en suppen kan ook. Je hebt wel een zwemdiploma nodig. Inschrijven kan op de website www.optimistontour.nl  (hal 10).

Vakantiebeurs Kidsroute

Virtual Reality

Op het grote USA paviljoen staat een experience eiland met kinderactiviteiten en een echte VR expericence. Doe mee en verdien een stempel in je paspoort (hal 11 – D004).

In het Virtual Reality Straatje kun je vier VR experiences beleven. Loop door New York, ga zwemmen met haaien, op safari of wandel door de jungle  (hal 12 in de hoek bij het Verre Reizen theater).

Vakantiebeurs Kidsroute
Ga je mee shoppen in New York in de VR zone?

Knutselen en dansen

Bij de stand van Kids-Campings.com kun je samen met de animators van Team4Events knutselen. Ook is er eens per uur een minidisco. Dans je mee op ‘Tsjoe Tsjoe Wa’ en ‘Veo Veo’?  (hal 7 – F052).

Vakantiebeurs Kidsroute
Dansen in de minidisco (foto 2018)

De hoogte in

Dit jaar is er helaas geen grote kabelbaan op de beurs, maar sportieve kids kunnen wel klimmen. Bij de stand van outdoorcamping Le Canigou staat een acht meter hoge klimwand. Het is ons deze week helaas niet duidelijk geworden hoe oud je moet zijn om hier te mogen klimmen. De ene medewerker zei 10 jaar en de andere zei 5 jaar  (hal 7 – C075).

Vakantiebeurs Kidsroute
De klimmuur in de kampeerhoek

Vlakbij de klimwand kun je de hal ook overzien vanuit het (kleine) reuzenrad, helemaal achterin hal 7. Deze is leuk voor kinderen tot een jaar of zes. Naast het reuzenrad is de stand van Sretan Wolf Holidays waar je broodjes kunt bakken in het kampvuur (hal 7 – C144).

Vakantiebeurs Kidsroute

Smile!

Bij vakanties horen foto’s toch? Op de Vakantiebeurs kun je op veel plekken leuke foto’s maken, en soms kun je er zelfs een reis mee winnen.

 • In de stand van Coeur de Lorraine kun je op de foto als besnorde Franse soldaat uit de Eerste Wereldoorlog (hal 7 – C075).
 • Bij NewYork.nl stap je achter het stuur van een echte yellow cab (hal 10 – D065).
 • Bij het NL Reist Plein maak je alvast je vakantiefoto in de selfiebooth. Ga jij op de foto bij de Eiffeltoren, op het strand of in de bergen? De polaroidfoto krijg je direct mee naar huis (hal 11 – C026).
 • In Europa’s grootste junglepark, de Orchideeënhoeve, kun je op de foto in een stoere jeep tussen de tropische planten (hal 10 – F056).
 • In de stand van Griekenland klim je in de XXL strandstoel voor een zomers plaatje (hal 7 – D010).
 • Wil jij een safarireis naar Kenia winnen? Loop dan langs de stand van Columbus Magazine, maak een selfie met de attributen uit de Keniaanse kist en post hem op Instagram  (hal 12 – A108).
Vakantiebeurs Kidsroute
Wil jij op de foto met deze yellow cab?
Vakantiebeurs kidsroute
Met deze foto wonnen wij vorig jaar een vakantie naar Frankrijk


Walkie Talkie schattenjacht

In de nieuwe ‘Walkie Talkie tent’ van VacanceSelect kunnen kinderen vanuit de aparte kindertent praten met hun ouders in de grote Twinlodge tent. Tijdens de Vakantiebeurs kun je op Walke Talkie tour. Per groepje krijg je een set walkie talkies en ga je op zoek naar de schatten die verstopt zijn in hal 7 en 8 (hal 7 – C068).

Vakantiebeurs Kidsroute


Voor de allerkleinsten

In de stand van Sretan Wolf kun je niet alleen broodjes bakken, er ligt ook een flinke berg zand. De jongste vakantiegangers kunnen hier spelen met de emmertjes, schepjes en zandbakvormpjes (hal 7 – C144).

Bij het Caribbian Village plein staat een kleine ballenbak bij het terras, naast het podium. Plof op het terras met een cocktail,en kijk naar de optredens van de dansers terwijl je kleine reiziger zich vermaakt in de ballenbak (hal 11).

Vakantiebeurs Kidsroute
Broodjes bakken en spelen in het zand bij Sretan Wolf Holidays

Vakantiebeurs Kidsroute


Eten en drinken

Ook voor kinderen zijn er genoeg lekkere dingen te eten op de Vakantiebeurs. Ga jij voor Italiaans ijs en Kaiserschmarrn of durf je de sprinkhanen en meelwormen te proeven bij de Bugzz Insecuisine? (hal 12). Je eigen broodjes bakken kan ook op het kampvuur in de stand van Sretan Wolf (hal 7 – C144).

Dorstig geworden van al het lopen? Je waterfles kun je vullen in de stand van Sawadee. Wel zo duurzaam toch?  (hal 12 – B042)

Vakantiebeurs Kidsroute
Durf jij hier meelwormen te eten?
Vakantiebeurs Kidsroute
Vul je waterfles in de stand van Sawadee (hal 12)

Ook leuk

Er zijn nog zoveel meer leuke dingen te doen bij de Vakantiebeurs Kidsroute en prijzen te winnen!

 • Ben je heel goed in het herkennen van geuren? Doe dan de kruidentest van Andalusië en Portugal in de stand van Barrio Life. Raad jij de geur van rozemarijn, tijm en lavendel? (hal 7 – E084)
 • Welke watersport past bij jou? Ontdek het in de stand van HISWA met een test van 15 afbeeldingen en win een uitstap op het water (hal 10 – F040)
 • Maak de slagzin af in de stand van Kids Vakantiegids en win een weekend vol avontuur en achtbanen bij Attractie- & Vakantiepark Slaghare (hal 8 – F080)
 • Ga darten (met klittenband balletjes, wel zo veilig) in de stand van Familotel en win de hoofdprijs. We hebben alleen geen idee wat dat is… (hal 9 – D010).
 • Draag aan het Rad van Fortuin in de stand van Sunweb en win coole prijzen, zoals een zonnebril of de mascotte Sparky (hal 9 – SW01).

Nog meer inspiratie

Tot slot nog enkele foto’s van de Vakantiebeurs Kidsroute 2018 ter inspiratie. Heb jij al zin gekregen om naar de Vakantiebeurs te gaan?

Vakantiebeurs kidsroute
Fotoshoot bij de Explore Tanzania stand (foto 2018)
Vakantiebeurs kidsroute
Ook de allerkleinsten hebben plezier op de Vakantiebeurs (foto 2018)
Vakantiebeurs kidsroute
Meedoen aan één van de vele quizzen
Vakantiebeurs kidsroute
Smile!
Vakantiebeurs Kidsroute
Smile again…
Vakantiebeurs Kidsroute
Sky high in New York (foto 2018)
Vakantiebeurs Kidsroute
Knutselen in de Rode Kruis stand (foto 2018)

 

Dit artikel is op geen enkele wijze gesponsord door de Vakantiebeurs of genoemde stands. We hebben zelf onze entreekaarten gekocht voor de beurs. Op de foto staan de oudste reizigers van Kids Travel Service en KleineWereldreiziger.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.