Vakantiebeurs kidsroute

Vakantiebeurs met kinderen: de Kidsroute

Wist je dat de Vakantiebeurs niet alleen leuk is voor volwassenen die reisinspiratie zoeken? Wij komen al enkele jaren met de kinderen op de Vakantiebeurs en het is een superleuk familieuitje voor ons. De Vakantiebeurs is dit jaar van 16 t/m 19 januari 2020 in Utrecht. Wil je weten wat er dit jaar allemaal voor kinderen te doen is? Wij vertellen je alles over de Vakantiebeurs Kidsroute en andere leuke activiteiten voor kinderen. Met veel foto’s van de Kidsroute de afgelopen jaren ter inspiratie.

Vakantiebeurs kidsroute
Op safari! (2018)

Paspoort mee!

De Vakantiebeurs Kidsroute is een ontdekkingstocht door alle beurshallen langs exposanten die leuke activiteiten voor kinderen hebben bedacht. Bij binnenkomst ontvangen kinderen een paspoort waarmee ze bij de deelnemende stands aan de Kidsroute stempels kunnen ophalen. De activiteiten staan op de plattegrond en in de beurshallen duidelijk aangegeven. Als je alle stempels ophaalt krijg je aan het eind van de dag een cadeautje.

Vakantiebeurs kidsroute
Helemaal in de vakantiestemming!

Op reis naar Marokko bij Dades Reizen

In de berbertent van Dades Reizen waan je je in Marokko. Hier kun je je handen mooi laten beschilderen met henna (hal 9 – D082), of leer je eigen tulband knopen. Eén van onze favoriete activiteiten!

Vakantiebeurs kidsroute
Tulbandworkshop bij Dades Reizen (foto 2018)

Vakantiebeurs kidsroute


Reis Bewust Zone

Dit jaar staat duurzaamheid centraal op de Vakantiebeurs. In de Reis Bewust Zone tussen hal 11 en 12 kun je je voetafdruk duurzamer maken en nog lang genieten van alle mooie bestemmingen in de wereld. De afgelopen jaren was deze zone altijd erg leuk voor kinderen. Zo was er in 2019 een Plastic Fantastic Zone, waar we dit leuke kinderboekje over de plastic soep lieten signeren. Ook maakten de kinderen mooie kunst van afval. We zijn benieuwd welke activiteiten er dit jaar zijn. Bij Better Places en Edventure Costa Rica (hal 11) kun je terecht voor projecten en reizen waarbij duurzaamheid hoog in het vaandel staat.

Vakantiebeurs Kidsroute
Afval opruimen in de Plastic Fantastic Zone (foto 2019)
Vakantiebeurs Kidsroute
Onze kinderen maakten deze kunst van afval samen met de kunstenaar Erian

Kleur en win

Nog geen plannen voor de meivakantie? Dan heeft Interhome een leuke actie voor je waarbij je een verblijf in een Franse villa met zwembad kunt winnen. Download de Interhome kleurplaat, laat je kind hem zo mooi mogelijk inkleuren en lever hem in op de stand van Interhome (hal 7 – B053).

Zeilen, suppen en kanovaren

Optimist on Tour is hét landelijk rondreizend watersportevenement waar kinderen gratis kunnen kennismaken met de watersport. Tijdens de Vakantiebeurs kan je in de grote waterbak ervaren hoe het is om zelf achter het roer te zitten van een zeilboot! Grote blazers zorgen voor wind in de hal zodat je echt kunt zeilen, maar kanovaren en suppen kan ook. Je hebt wel een zwemdiploma nodig. Onze kleine reizigers vinden dit de leukste activiteit van de Kidsroute. Inschrijven kan van tevoren op de website www.optimistontour.nl  (hal 10).

Optimist on Tour
Leren zeilen in de Optimist op de Vakantiebeurs

Wilde dieren spotten als Freek Vonk

Ben jij een echte Freek Vonk? In de jungle leven heel veel dieren. Vogels, slangen, spinnen, kikkers. Ze zijn soms lastig te spotten, maar ze zijn er echt. Bij het Sawadee reiscafé test je hoe goed jij bent in het spotten van wilde dieren (hal 12 – B 042).

In de stand van Suriname Holidays kun je alle dieren uit het Surinaamse oerwoud leren kennen. Ga mee op avontuur en ontdek welk dier een rol speelt in veel Surinaamse verhalen (hal 11 – D035).

Knutselen en dansen bij de Vakantiebeurs Kidsroute

Bij de stand van Kids-Campings.com kun je samen met de animators van Team4Events knutselen en dansen. Swing je mee op ‘Tsjoe Tsjoe Wa’ en ‘Veo Veo’?  (hal 7 – E042).

Vakantiebeurs Kidsroute
Dansen in de minidisco (foto 2018)

De hoogte in

Sportieve kids kunnen op de Vakantiebeurs gaan klimmen. Bij de stand van outdoorcamping Le Canigou staat een acht meter hoge klimwand. Vast prik voor onze kleine reizigers! (hal 7 – A083).

Vakantiebeurs Kidsroute
De klimmuur in de kampeerhoek

Vlakbij de klimwand kun je de hal ook overzien vanuit het (kleine) reuzenrad, helemaal achterin hal 7. Deze is leuk voor kinderen tot een jaar of zes. Naast het reuzenrad is de stand van Sretan Wolf Holidays waar je broodjes kunt bakken in het kampvuur of de kleinste reizigers kunt laten spelen in de zandbak. (hal 7 – A059).

Vakantiebeurs Kidsroute

Vakantiebeurs Kidsroute

Smile!

Bij vakanties horen foto’s toch? Op de Vakantiebeurs kun je op veel plekken leuke foto’s maken, en soms kun je er zelfs een reis mee winnen. Let op, dit zijn de winacties van vorig jaar. Nog niet alle winacties zijn nu bekend. Tijdens de Vakantiebeurs actualiseren we deze lijst!

  • Bij NewYork.nl stap je achter het stuur van een echte yellow cab (hal 10 – D069).
  • Bij het NL Reist Plein maak je alvast je vakantiefoto in de selfiebooth. Ga jij op de foto bij de Eiffeltoren, op het strand of in de bergen? De polaroidfoto krijg je direct mee naar huis (hal 11 ).
  • In Europa’s grootste junglepark, de Orchideeënhoeve, kun je op de foto in een stoere jeep tussen de tropische planten (hal 10 – F056).
  • In de stand van Griekenland klim je in de XXL strandstoel voor een zomers plaatje (hal 7 ).
Kidsroute
Glijden op de XXL strandstoel in de stand van Griekenland (foto 2019)

Nog meer winacties

De Vakantiebeurs bestaat dit jaar 50 jaar en daarom zijn er extra veel winacties met gave prijzen. Dit zijn de acties van de editie 2020:

  • Bij Quantas kun je twee vliegtickets naar Australië winnen als je je aanmeldt voor de nieuwsbrief (hal 12)
  • Bij ZOOVER kun je een citytrip naar NYC winnen met een kofferspel (hal 9)
  • Print je favoriete vakantiefoto bij CEWE op het Influencer Square, plaats hem online en win kaarten voor Rolf Sanchez in AFAS Live (hal 12)
  • De Vakantiebeurs heeft een Gouden Ballonnenactie met heel veel gave prijzen vanwege de 50e editie.

Kidsroute voor de allerkleinsten

In de stand van Sretan Wolf kun je niet alleen broodjes bakken, er ligt ook een flinke berg zand. De jongste vakantiegangers kunnen hier spelen met de emmertjes, schepjes en zandbakvormpjes (hal 7 – A059).

Bij het Caribbian Village plein staat een ballenbak bij het terras, naast het podium. Plof op het terras met een cocktail, en kijk naar de optredens van de dansers terwijl je kleine reiziger zich vermaakt in de ballenbak (hal 11).

Vakantiebeurs Kidsroute
Broodjes bakken en spelen in het zand bij Sretan Wolf Holidays

Vakantiebeurs Kidsroute

Eten en drinken

Ook voor kinderen zijn er genoeg lekkere dingen te eten op de Vakantiebeurs. Ga jij voor Italiaans ijs en Kaiserschmarrn of durf je de sprinkhanen en meelwormen te proeven?. Je eigen broodjes bakken kan ook op het kampvuur in de stand van Sretan Wolf (hal 7)

Dorstig geworden van al het lopen? Je waterfles kun je vullen in de stand van Sawadee. Wel zo duurzaam toch?  (hal 12 – B042)

Vakantiebeurs Kidsroute
Vul je waterfles in de stand van Sawadee (hal 12)

Nog meer foto’s van de Vakantiebeurs Kidsroute

Tot slot nog enkele foto’s van de Kidsroute in 2018 en 2019 ter inspiratie. Heb jij al zin gekregen om naar de Vakantiebeurs te gaan met je kinderen?

Vakantiebeurs kidsroute
Fotoshoot bij de Explore Tanzania stand (foto 2018)
Vakantiebeurs kidsroute
Ook de allerkleinsten hebben plezier op de Vakantiebeurs (foto 2018)

 

Vakantiebeurs kidsroute
Meedoen aan één van de vele quizzen
Vakantiebeurs kidsroute
Smile!
Vakantiebeurs Kidsroute
Smile again…
Vakantiebeurs Kidsroute
Sky high in New York (foto 2018)
Kidsroute
Glijden op de XXL strandstoel in de stand van Griekenland (foto 2019)
Vakantiebeurs Kidsroute
Knutselen in de Rode Kruis stand (foto 2018)
Kidsroute
Tulband workshop met mijn dreumes (foto 2019)

 

Dit artikel is niet gesponsord door de Vakantiebeurs of genoemde stands. We hebben afgelopen jaren zelf onze entreekaarten gekocht voor de beurs. Op de foto’s staan de vier reizigers van Kids Travel Service en KleineWereldreiziger.nl

Meer lezen over uitjes voor kinderen in Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.