kamperen bij de duinboeren

TIP: Kamperen bij de Duinboeren

Wij vinden het heerlijk om in het voorjaar te kamperen in eigen land. Het liefst gaan we dan naar een kleine camping in een omgeving waar we veel kunnen fietsen en wandelen. En sinds we kamperen met een peuter moet de camping natuurlijk ook kindvriendelijk zijn. Op de Kampeer en Caravanbeurs 2014 in Utrecht hoopte ik vorige week inspiratie te krijgen voor een weekendje weg in eigen land. En dat is gelukt! Ik bezocht de gezellige stand van ‘Bij de Duinboeren’ waar negen boerderijcampings zich presenteerden.

Bij de duinboeren

‘Bij de Duinboeren’ is een samenwerking van 21 agrarische bedrijven uit de directe omgeving van de Loonse en Drunense Duinen om zich te presenteren aan toeristen. De boerderijwinkels, minicampings, een pluktuin en boerenbedrijven organiseren allerlei activiteiten en hebben een leuk boekje uitgegeven, Tour de Duinboer. Hierin staan zeven knooppuntenroutes langs de Duinboeren in het Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen.

Eén van de aangesloten minicampings is Camping Weideblik in Helvoirt. Vanaf deze camping wandel je zo het natuurgebied in. Voor de kinderen is er een speeltuin en dierenweide. De jonge gasten kunnen knuffelen met kippen, poezen, konijnen, cavia’s en het hangbuikzwijntje Spekkie. Vanaf je campingplek kun je je kinderen in de speeltuin altijd in de gaten houden, dit is echt ideaal met kleine kinderen. De camping ligt vlakbij de Beekse Bergen (20km) en de Efteling (18km). Voor ons liggen deze parken eigenlijk te ver weg om met een peuter een dagje naar toe te gaan. Een bezoekje vanaf de camping is dan veel makkelijker. Voor 2015 staat een minivakantie naar één van de minicampings van de Duinboeren alvast gepland. Nu nog hopen op een mooie kampeerzomer!

Meer info: www.bijdeduinboeren.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.