Slapen

Slaap kindje slaap

Op vakantie worden veel kinderen ’s ochtends erg vroeg wakker. Niet fijn als je als ouder lekker uit wil slapen. De hotelkamer, tent of caravan is meestal niet zo donker als de slaapkamer van je kindje thuis met verduisterende gordijnen. Zodra de zon opkomt wordt je kindje dan wakker van het licht. Wij hebben dit probleem opgelost met een grote lap verduisterde gordijnstof van de stoffenwinkel.

DIY (Do-it-yourself)

In een bak met restcoupons vonden we voor €2,50 een lap dikke zwarte stof van 1,5 bij 2 meter. Als onze peuter slaapt leggen we deze doek over haar Nomad reisbedje heen. Een deel van het tentje laten we vrij voor de ventilatie. De doek maakt haar slaaptentje heel donker. Zelfs als de zon ’s ochtends in de lichte slaapcabines van onze vouwwagen schijnt slaapt onze peuter lekker verder. Een ander voordeel is dat de doek de warmte in het slaaptentje goed vasthoudt, waardoor we zelfs tijdens frisse nachten de elektrische verwarming niet nodig hebben. De doek is ook fijn om het slaaptentje af te schermen als we ’s avonds op een hotelkamer de lamp aan doen voordat we zelf gaan slapen.

Het nadeel van de dikke verduisterende doek is dat deze vrij zwaar is. Opgevouwen is de doek ongeveer het formaat van een opgevouwen eenpersoons dekbedovertrek. Bij kamperen is dit geen probleem om mee te nemen, maar als we met het vliegtuig reizen is de doek echt te zwaar. We nemen dan een veel dunnere donkerblauwe pareo mee. Deze gebruiken we dan ook als strandlaken en omslagdoek.

Veiligheid

Een verduisterende doek kun je alleen gebruiken bij dichte reisbedjes zoals het Nomad Kids Travel Bed, de Deryan Travelcot en de Phil & Teds Kiwi Traveller. Bij open campingbedjes kan je kindje de stof in het bedje trekken en erin stikken. Zorg altijd voor voldoende ventilatie in het reisbedje, dus dek het niet volledig af.

Meer lezen

Wil je meer lezen over lichtgewicht reisbedjes voor je vakantie? Lees dan ons artikel waarin we vier types vergelijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.