MonkeyGo reisstoel vliegtuig

MonkeyGo opblaasbare reisstoel

Als je een lange vlucht gaat maken met een dreumes of peuter is het een uitdaging hoe je je kind comfortabel kunt laten zitten en slapen in de grote vliegtuigstoel. Half liggend op jouw schoot met de vliegtuiggordel open is niet zo prettig, en bovendien gevaarlijk tijdens turbulentie. Sinds kort is er voor kinderen van 1 tot 5 jaar een mooie oplossing beschikbaar: de MonkeyGo reisstoel. Dit is een opblaasbare en comfortabele reisstoel, die je makkelijk mee kan nemen. Een fijne oplossing als je peuter of kleuter uren moet zitten en je geen autostoel wil meenemen.

De MonkeyGo reisstoel is gemaakt van hetzelfde materiaal als opblaasbare nekkussentjes. Hij is daardoor zacht en zit fijn. Je kindje kan lekker slapen met het hoofd tegen de zijkant aan en het lichaam wordt goed ondersteund. Aan de zijkant zit ook een handige ring waar je speelgoed of een speen aan vast kan maken.

MonkeyGo reisstoel
Aan de achterkant van de MonkeyGo zit een gesp waarmee je hem aan de vliegtuigstoel vast maakt

 

Vliegtuig, trein en bus

De MonkeyGo reisstoel kan gebruikt worden in het vliegtuig zodra het teken ‘riemen vast’ uit is. Maar niet alleen in het vliegtuig biedt de stoel een comfortabele zitplek. De stoelen in een bus en trein zijn ook veel te groot voor peuters en kleuters om lekker in te zitten. De MonkeyGo is daarom ook handig tijdens lange trein- of busreizen, bijvoorbeeld als je naar Disneyland Parijs gaat.

Niet geschikt voor in de auto

De MonkeyGo is géén autostoel. Hij ziet er misschien wel zo uit, maar is het dus zeker niet. De MonkeyGo is ontworpen als comfortproduct en heeft geen riem of harnas dat voor veiligheid zorgt. De opblaasbare stoel biedt geen bescherming bij aanrijdingen en is niet gecertificeerd als autostoel of hulpmiddel in het vliegtuig. Hij is nadrukkelijk bedoeld als comfortabele reisstoel, dus alleen om prettig te zitten in het vliegtuig, de bus of de trein. De gewone vliegtuiggordel kan wel gewoon vastgemaakt worden over de MonkeyGo heen. De MonkeyGo is niet gecerticiceerd als CRS (Child Restraint System) en mag daarom officieel niet gebruikt worden tijdens het taxiën, de start en landing van een vliegtuig.

Hoe werkt de MonkeyGo reisstoel

De MonkeyGo is in ongeveer 2 minuten helemaal opgeblazen en klaar voor gebruik. Aan de achterkant van de MonkeyGo zit een gesp waarmee je de reisstoel aan de vliegtuigstoel vast maakt. Je zet je kindje vervolgens op de gebruikelijke manier veilig vast met de vliegtuiggordel. Na de vlucht is de MonkeyGo makkelijk op te bergen in het nylon rugtasje dat erbij zit. In onderstaand filmpje wordt het gebruik van de MonkeyGo duidelijk uitgelegd.

 

Specificaties

  • Geschikt voor: kinderen van 1 tot 5 jaar
  • Gewicht MonkeyGo: 875 gram
  • Verkrijgbaar in blauw, rood en taupe
  • Maximaal gewicht kind: 50 kg
  • Materiaal: fibre coated pvc (zelfde als nekkussentjes)
  • Opblaasbaar in 2 minuten
MonkeyGo reisstoel
De MonkeyGo is in drie kleuren verkrijgbaar

Waar te koop?

De MonkeyGo is tussen 2016 en2018 verkocht door MonkeyGo en diverse babywinkels. Helaas lijkt het bedrijf MonkeyGo niet meer te bestaan. Op Marktplaats wordt de MonkeyGo nog wel regelmatig aangeboden. Tip: maak een Marktplaats zoekalert aan. Wij verkopen of verhuren de MonkeyGo niet. Heb je vragen over de MonkeyGo reisstoel, kijk dan op de website www.monkeygo.com.

Alternatieven voor de MonkeyGo

Heb je op je vakantiebestemming een huurauto en wil je een officieel autostoeltje meenemen, lees dan onze informatie over het gebruik van een autostoel in het vliegtuig.  Zoek je een goedgekeurd hulpmiddel (Child Restraint System, CRS) om je kindje veilig vast te zetten in de vliegtuigstoel, ook tijdens de start en landing? Lees dan meer over het Amsafe CARES vliegtuigharnas.

 

Meer lezen over vliegen met kleine kinderen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.