I spy bottle
Zelfgemaakte I spy bottles

Achterbankspelletje: maak een ‘I Spy bottle’

“Mam, zijn we er al?” Onderweg naar je vakantieadres vraagt je kind dit vast elk half uur. Filmpjes kijken op de tablet of spelletjes spelen op de Nintendo houdt je kind uren vol, maar als ouder wil je eigenlijk niet dat je kind de hele autorit naar schermpjes kijkt. Kids Travel Service geeft daarom tips voor creatieve en educatieve achterbankspelletjes. Vandaag de eerste uit een serie DIY Busy Bags: de ‘I Spy bottle’. Dit leuke spel is snel klaar én kun je samen met je kind maken.

Benodigdheden voor één ‘I spy bottle’:
200 gram ongekookte rijst, een lege waterfles (0,5l) zonder etiket, 10 kleine objecten, trechter

Snel en makkelijk

Verzamel ongeveer 10 kleine objecten in huis (knopen, paperclips, schroeven, foam figuren, muntgeld, kralen, knipjes, AH mini’s) en stop ze in een lege waterfles. Vul de waterfles met behulp van een trechter voor 3/4 met de ongekookte rijst. Draai de dop van de waterfles goed dicht, gebruik eventueel lijm of tape om een chaos op de achterbank te voorkomen, en klaar is je I Spy bottle! Wij gebruikten 800 gram ongekookte rijst en konden hiermee vier flesjes vullen.

Variant: kleuren en vormen leren

Extra benodigdheden: vouwblaadjes, fototoestel, printer, lamineerapparaat

Wil je de I Spy bottle een beetje moeilijker maken? Laat je kind dan objecten met bepaalde kleuren en vormen verzamelen, zoals foam vormen uit een knutselpakket. Sorteer de kleine objecten en de foam vormen dan op kleur en leg ze op een bijpassend gekleurd vouwblaadje. Fotografeer elk blaadje, print de foto, knip hem uit en lamineer hem. Vul de waterfles daarna met de objecten, de foam vormen en de rijst. Geef je kind een gelamineerd vel en laat hem zoeken naar de objecten die op de foto staan: de rode knoop, de blauwe driehoek en de gele cirkel. Tip: test eerst of de objecten wel in de fles passen voordat je ze op de foto zet en deze lamineert, anders kan je kind lang zoeken.

inhoud I spy bottle

Nog leuker: met gekleurde rijst

Extra benodigdheden: Voedingsmiddelen kleurstof, kerriepoeder, azijn, ziplock zakjes, dienblad

Wil je de I Spy bottle nog leuker maken? Maak dan zelf gekleurde rijst. Dit is erg leuk én makkelijk om te doen. De vrolijke kleuren van de rijst, de gekleurde objecten en de foto’s op de gekleurde blaadjes maken dit zoekspel extra leuk voor de kinderen.

I spy bottle met gekleurde rijst

 

Meer Busy Bags en achterbankspelletjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.