Huilend kind vliegtuig

‘Huilend kind uit vliegtuig gezet’: zó voorkom je het

Afgelopen weekend lazen we in de krant dat een familie uit Londen vanwege een huilend kind uit het vliegtuig is gezet:

“Transavia heeft een gezin met huilend kind van boord laten halen, omdat het niet wilde luisteren naar de veiligheidsinstructies. „We maken geen enkele uitzondering op de vereiste procedures, want veilig vliegen komt altijd op de eerste plaats”, aldus gisteren de directiewoordvoerster van de KLM-budgetdochter. Op een vlucht van Tel Aviv naar Londen wilde een anderhalf jaar oud meisje vlak voor vertrek niet bij haar ouders op schoot in de riemen. Weliswaar had de peuter een eigen stoel, maar het is volgens de Nederlandse vliegmaatschappij voorschrift dat kinderen onder twee jaar tijdens start en landing bij een volwassene vast moeten zitten. „Zelfs als het kind ziek is, krijst of zich hevig verzet, wijken we hier nooit vanaf, dan is het einde zoek. Het is aan de ouders om hun kroost in toom te houden en de verlengde riem op schoot om te doen. Geen excuus als dat niet lukt”, stelt Transavia.

Ga jij binnenkort vliegen met je dreumes en ben je bang voor zo’n tafereel? Niet doen! De meeste kinderen vinden het vliegen hartstikke interessant, en gedragen zich prima. Deze familie had de pech dat de vlucht veel vertraging had, en alle kinderen aan boord moe en hongerig werden. En toen moest het meisje ook nog bij haar moeder op schoot in de gordel…

Zo voorkom je het

Heeft jouw kindje onder de twee jaar een eigen stoel, en denk je dat hij tijdens de start en landing niet bij je op schoot wil in de gordel? Neem dan een Amsafe CARES veiligheidsharnas mee. Dit is een FAA gecertificeerde gordel, die je kind veilig op de stoel houdt. Hij is speciaal ontwikkeld voor in het vliegtuig, en kan als alternatief voor de autostoel gebruikt worden. Je kind zit veilig vast op het moment dat het moet, en hoeft dus niet bij je op schoot in de lusgordel. Ideaal als je met een dreumes of peuter gaat vliegen!

CARES harnas vliegtuig
Veilig vliegen met het CARES vliegtuigharnas

Het harnas is geschikt voor kinderen van 10 tot 20 kg die een eigen stoel hebben in het vliegtuig. Je kunt het CARES harnas bij ons huren of kopen. Kijk hier voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.