feest 1 jaar

Hiep hiep hoera, de website bestaat vandaag 1 jaar!

Jeetje wat vliegt de tijd… Al weer een jaar geleden kreeg Kids Travel Service een eigen plekje op het web, en nu ben ik er dagelijks enorm druk mee en blijft de website maar groeien. Kids Travel Service als bedrijf is eigenlijk al 1,5 jaar oud, want in januari 2014 schreef ik Kids Travel Service in bij de KvK. Toen was het nog een heel klein onderdeel van mijn reisbureau, met één aparte pagina op mijn andere reisblog. Hoe het idee voor de verhuur ontstond met een paar kinderwagenski’s kun je trouwens lezen in deze blog. Een paar maanden na de start van mijn bedrijf bleek ik alle informatie, inpaklijsten en verhuurartikelen voor Kids Travel Service niet meer op de ene pagina kwijt te kunnen, en besloot ik een tweede website te lanceren, speciaal over reizen met kinderen. En zo ontstond op 28 juli 2014 Kidstravelservice.nl.

Trots

Een jaar geleden vierde ik al een klein feestje bij de eerste 500 bezoekers per maand op de website. Toen wist ik niet dat Kids Travel Service zó hard zou groeien, en dat we nu vaak 500 bezoekers per dag zouden hebben. Dit zijn de cijfers waar we nu super trots op zijn:

 • In juli 2015 hadden we ruim 12.000 unieke bezoekers per maand op de website.
 • Begin juni kregen we door ons artikel over zonnebrandcrème voor kinderen zelfs meer dan 2000 unieke bezoekers op één dag.
 • Bijna 300 mensen volgen ons op Facebook en ruim 380 op Twitter
 • We hebben ruim 160 volgers op Instagram (volg jij ons eigenlijk al?)
 • Er verschenen het afgelopen jaar meer dan 110 berichten met tips, inpaklijsten en blogs op de website
 • We versturen dagelijks pakketjes en facturen voor de verhuur van reisartikelen

En dat allemaal dankzij jullie, dus bedankt lieve lezers en volgers! Natuurlijk ook een hele grote dankjewel voor het thuisfront en de opa’s en oma’s die dit jubileum mede mogelijk maken.

Pakketten verzenden
Dagelijks versturen we pakketten voor de verhuur en verkoop

Steeds meer artikelen toegevoegd

Onze draagzakken zijn momenteel zo populair dat we het assortiment afgelopen maanden flink hebben uitgebreid, o.a. met de prachtige Tula, nog een Manduca en de speciale Connecta Solarweave drager. We hebben nu tien dragers in de verhuur, die deze week zelfs allemaal op reis zijn. We hebben ook bijzondere nieuwe producten aan de verhuur toegevoegd, zoals de Flyebaby hangmat en de GoGo Kidz Trolley voor de autostoel. De CARES harnassen verhuren we nu ruim een jaar, en elke dag is er wel een kindje met dit vliegtuigharnas op reis.

Op Gezinopreis.nl verscheen dit voorjaar een leuke review van het harnas, en de eigenaresse van Vettt.nl gebruikte onze Patapum tijdens haar reis door Laos met een peuter. We vinden het trouwens erg leuk om foto’s te ontvangen van onze artikelen in een vakantieland, dus als je nog een mooie foto hebt mag je hem mailen.

Patapum vrhuur
De Patapum draagzak op reis in Laos

Praktische vakantietips

Onze website werd afgelopen jaar ook uitgebreid met veel praktische vakantietips. Zo schreven we enkele artikelen over dragen en bergwandelen op vakantie, over kamperen met kleine kinderen en gezondheid op reis. Soms levert dat trouwens hilarische telefoontjes op, bijvoorbeeld van een oma die wilde weten of we ook een vestiging in Roosendaal hadden omdat ze het Bo-Camp campingstoeltje waar we over schreven wilde kopen voor haar kleinkind. Of boze telefoontjes, zoals van een gescheiden moeder die ons artikel las over vliegen met je kind als die een andere achternaam heeft, en die geen toestemming van de vader van haar kindje kreeg. Sorry mevrouw, maar wij verzinnen de regels niet, dat doet de overheid.

Samenwerking
We werkten o.a. met deze bedrijven samen

Samenwerkingen

Het leuke aan groeiende bezoekersaantallen is dat we steeds vaker met bedrijven kunnen samenwerken. Zo testten we de producten van o.a. Thetford, Nomad, Cobb, Stokke en BubbleBum, hadden we winacties met o.a. de ANWB, Help-ID4Kids, Ravensburger en de Kampeer & Caravan Jaarbeurs. We werkten ook samen met het Tourismebureau Flachau, RCN campings, Visit Sweden en het Astrid Lindgren Park. Hierover lees je binnenkort meer.

Nomad Triple-S Junior
Voor Nomad testten we deze kinderslaapzak

In de media

We worden ook regelmatig benaderd door bedrijven om advies te geven over vakanties met kinderen. Zo verschenen er maar liefst vier pagina’s met onze tips en inpaklijsten in de Babygids, die elk jaar in een oplage van 100.000 exemplaren via de verloskundigen wordt verspreid. We werkten ook mee aan een special over vakanties in de Ouders van Nu, en ons Cares harnas stond in het nieuwe Veine Magazine. Onlangs gaven we een presentatie over vakanties met kinderen in het Ma.Ma Café in Deventer.

OudersvanNu
Onze vakantietips in de Ouders van Nu (juni 2015)

Op naar de 2e verjaardag

Het eerste jaar online met Kidstravelservice.nl was hard werken maar ook héél leuk. We gaan voorlopig gewoon lekker zo door. We hebben nog heel veel blogs en tips ons hoofd zitten, o.a. over Disneyland Parijs dat we bezochten, over stedentrips met kinderen en over leuke vakantieplekjes. Heb je tips voor ons over een bijzondere accommodatie of heb je vragen over vakanties met kleine kinderen, laat dan hieronder een reactie achter en wie weet komen we er het najaar op terug.

En dan nu taart? Nee helaas, de bakker is deze week gesloten vanwege vakantie ;-). Wij trouwens ook, de laatste bestellingen gaan deze week de deur uit en dan hebben we tot 24 augustus een zomerstop. Fijne vakantie allemaal!

3 comments

 1. Super gedaan Jessika, kan je zeker trots op zijn!

  Op naar een nog mooier tweede jaar.

 2. Goed bezig! gefeliciteerd en op een nog mooier 2e jaar

 3. Jessika, van harte proficiat met een heel mooi eerste jaar! Hard werken maar het resultaat mag er zijn!! Heel veel succes in het 2e jaar……. het gaat je zeker lukken !!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.