DIY: autobingo-snackdoos

Mijn peuter wordt binnenkort vier jaar en gaat dan van de achterwaartse autostoel over op een voorwaartse vervolgstoel. Dat betekent dat ze eindelijk de verkeersborden en verkeerslichten kan zien, en dat we samen “ik zie ik zie wat jij niet ziet” spelletjes kunnen spelen. Voor de eerstvolgende autorit naar de vakantie heb ik daarom een autobingo met lekkere snacks gemaakt. Super simpel, leuk én gezond!

Met deze DIY heb je in een kwartiertje een leuke gevulde snackdoos én autobingo voor onderweg.

autobingo snackdoos

Variant op de monkey platter

Thuis en op vakantie eten we regelmatig ‘s middags een monkey platter, een schaal met gezonde (en soms minder gezonde) snacks zoals rauwkost, noten, olijven en pretzels. Vaak versier ik deze met prikkers van de webshop De Leukste Lunch. Voor de autoreis naar de vakantie maak ik een combinatie van een monkey platter en een autobingo. Het idee hiervoor las ik laatst in de nieuwsbrief van Moodkids. Ik heb er een eigen variant op gemaakt, ik ben namelijk niet zo goed in het tekenen van auto’s en vrachtauto’s op kleine stickers…

 

gezonde snack monkey platter
Gezonde monkey platter op de camping (prikkers van De Leukste Lunch)

Wat heb je nodig?

  • een pillendoos met klepjes (bijv. Wibra, Kruidvat, Hema)
  • aceton (nagellak remover) en een watje
  • kleine stickers van auto’s
  • snacks zoals druiven en rozijnen
medicijndoos wibra
Grote pillendoos van de Wibra

autostickers Lobbes

 

Ik gebruikte de grote 21-vaks pillendoos van de Wibra (€1,49) en hele kleine autostickertjes van Lobbes (€0.18 per vel), maar Hema en Action hebben ook vaak kleine stickers met voertuigen. Hema heeft ook leuke stempels die je zelf op ronde stickers kan zetten.

Hoe maak je de autobingo-snackdoos?

Verwijder met een watje met aceton de tekst van de pillendoos, dat gaat heel gemakkelijk. Was het doosje goed af en laat hem daarna drogen. Vervolgens plak je de stickers van voertuigen en verkeersborden op de dekseltjes, en vul je de vakjes met kleine snacks en cadeautjes. Je kind mag een vakje open maken als hij of zij de auto van het plaatje heeft gezien.

Als je niet wil dat de snackdoos in één keer leeg is kun je afspreken dat er bijvoorbeeld 7 vakjes open mogen, en dat je de snackdoos dan weer opbergt tot na de volgende stop.

autobingo snackdoos
In een kwartiertje helemaal klaar!

Welke snacks kun je erin doen?

Ik gebruikte voor mijn snackdoos rozijntjes, cranberry’s, gehalveerde druiven, stukjes paprika en komkommer en een paar zachte Haribo snoepjes. Ook deed ik er twee kleine cadeautjes in: vinger-ogen en een Hello Kitty popje. Andere mogelijkheden om de vakjes mee te vullen zijn noten, pretzels, gedroogde abrikozen, stukjes eierkoek of blokjes kaas. Eigenlijk kun je alle soorten gedroogd fruit en rauwkost gebruiken, zolang je ze niet gekoeld hoeft te bewaren. Fruit dat vlekt, zoals aardbeien, zou ik er niet in doen.

Let op

Gebruikt je kind of jijzelf medicijnen en bewaar je deze normaal in een pillendoos? Dan adviseren we je om deze autobingo-snackdoos niet te maken. Je wil natuurlijk niet dat je kind medicijnen per ongeluk verwart met een snoepje. Als alternatief kun je dan een sorteerdoos uit de hobbywinkel gebruiken, of een mini-muffin bakblik (€6,99 bij Xenos) dat je inpakt met aluminiumfolie. Op het folie kun je dan grote stickers plakken boven elk muffinrondje.

muffinvorm voor autobingo
alternatief voor het gebruik van een pillendoos

 

Meer  spelletjes voor onderweg en op vakantie