Bespaartip: meivakantie vanaf Duitse luchthaven

Wil je in de meivakantie een weekje met de kids naar de zon? Dan hebben we een bespaartip voor je. In Duitsland kennen de scholen geen meivakantie, en dus ook geen hoogseizoenprijzen in deze periode. Je vakantie boeken met vertrek vanaf een Duitse luchthaven kan voor een gezin al snel honderden euro’s goedkoper zijn dan wanneer je via Amsterdam vliegt.

Vliegen vanaf Düsseldorf

Wij vroegen aan reisadviseur Thérѐse Persoon van Face2Face Travel Lochem wat haar ervaringen zijn met het reizen via Duitsland. Thérѐse vertelt: “Het is heel fijn om vanaf Düsseldorf te vertrekken: de luchthaven is klein en overzichtelijk, en het parkeren is goedkoop (tip: online reserveren). Je kunt eventueel van tevoren een nacht in een hotel in Düsseldorf slapen en je auto bij het hotel laten staan. Vanuit het oosten van Nederland is de rijafstand ongeveer gelijk als de afstand naar Schiphol. Ook de luchthavens Münster en Keulen hebben een goed aanbod. De luchthaven Düsseldorf moet je niet verwarren met Düsseldorf Weeze, waar de prijsvechter Ryanair vandaan vliegt.”

Reispapieren in het Nederlands

Thérѐse werkt veel samen met de Duitse reisorganisatie Alltours. De klant ontvangt dan de reispapieren gewoon in het Nederlands, en op grote bestemmingen is er meestal een Nederlands sprekende reisleider in het team. Je ontvangt ook een gratis retour treinticket vanaf de Nederlandse grens naar de Duitse luchthaven, maar de meeste klanten gaan gewoon met de auto naar Düsseldorf.

De Duitse luchtvaartmaatschappijen die veel gebruikt worden zijn Condor, Germania en Air Berlin. Aan boord krijg je een sandwich en een warm en koud drankje. Overige (warme) snacks en alcoholische dranken kun je kopen. De kinderen krijgen nog ouderwets een verrassing zoals een spelletje of kleurboekje. Reizigers vanaf twee jaar mogen nog kosteloos een koffer van 20kg ruimbagage meenemen. Bij de Nederlandse reisorganisaties betaal je extra voor je ruimbagage.”

Barcelo LanzaroteRekenvoorbeeld

Om de prijzen te vergelijken kijken we naar het “Barcélo Lanzarote Resort” op de Canarische Eilanden. Als we met een gezin (2 volw+2 kinderen van 10 en 12 jaar) een familiesuite met twee slaapkamers boeken op basis van All Inclusive, 8 dagen (8 – 15 mei) , dan betalen we bij Alltours met vertrek vanaf Düsseldorf €2615,-. Boeken we ditzelfde hotel via Sunweb (10 – 16 mei) met vertrek vanaf Schiphol dan betalen we €3708,50. Dat is ook nog exclusief bagage en een hapje en drankje aan boord. Dat scheelt dus ruim €1000,- voor één week vakantie naar exact hetzelfde hotel.

Boeken

Wil je een vakantie boeken met vertrek via Duitsland, dan kun je terecht bij de persoonlijk reisadviseurs van Face2Face Travel. Op de website zie je welke adviseur in jouw woonplaats zit. Boeken via een persoonlijk reisadviseur kost je niks extra, maar je krijgt wel een advies op maat en de reisadviseurs brengen de papieren zelfs bij je thuis langs.

Dit is geen advertorial, gesponsorde post of affiliate link, maar gewoon een handige bespaartip van Kids Travel Service. De genoemde prijzen zijn een momentopname, hier kunnen geen rechten aan ontleend worden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.