Home » Blog » Because We Carry: inzamelactie draagzakken voor vluchtelingen
Becausewecarry

Because We Carry: inzamelactie draagzakken voor vluchtelingen

UPDATE:  nieuwe inzamelactie draagzakken januari 2018 (inzamelpunt Deventer)

Dagelijks verhuren wij draagzakken aan gezinnen die met kleine kinderen op vakantie gaan. Lekker wandelen in het bos of op het strand met je kindje, en je handen vrij op het vliegveld. Heerlijk toch? Soms is een draagzak echter geen luxeproduct voor vakanties, maar pure noodzaak om je baby veilig bij je te kunnen dragen, zoals in de rij voor eten in een vluchtelingenkamp.

Voor de Stichting Because We Carry hebben wij daarom al meerdere keren draagzakken ingezameld voor de vluchtelingenbaby’s op het Griekse eiland Lesbos. Op dit moment zijn er met spoed 400 nieuwe dragers nodig, want de voorraad is op. Kids Travel Service is wederom het inzamelpunt in Deventer om je oude draagzak in te leveren voor dit goede doel.

Lever je oude draagzak bij ons in voor vluchtelingenbaby’s

Heb jij thuis nog een draagzak liggen die je een nieuw plekje gunt? Wij zamelen in Deventer gebruikte draagzakken in, en sturen ze eind januari zelf naar Lesbos. De volgende draagzakken zijn welkom:

 • BabyBjörn
 • Ergobaby
 • Tula
 • Manduca
 • Mei Tai
 • Chicco
 • Connecta
 • Boba
 • Marsupi
 • Bondolino

Deze lijst is opgesteld door de vrijwilligers van Because We Carry op basis van de ervaringen die zijn opgedaan tijdens de vorige inzamelacties.

Belangrijk: Instructies

 • Als je de gebruiksaanwijzing van de draagzak nog hebt ontvangen we deze er graag bij.
 • Geen kapotte dragers inleveren.
 • Wil je indien nodig zelf thuis je draagzak wassen?
 • Geen speelgoed, kleding of andere dingen bijvoegen, hiervoor zijn andere acties opgezet.
 • Geen draagdoeken of ringslings inleveren.
 • Geen framedragers en slings inleveren

Geen draagdoeken, ringsling, framdragers, Stokke MyCarrier, Lodger Shelter en Minimonkey Sling inleveren

Hoe lief bedoeld ook, er is momenteel geen behoefte aan rekbare en geweven draagdoeken of ringslings. De kennis en tijd om de ouders in het vluchtelingenkamp hiermee te leren knopen ontbreekt. Draagzakken van Stokke ook niet inleveren, deze hebben wat meer instructie nodig voor goed gebruik en dat lukt de vrijwilligers momenteel ook niet. Sling dragers waarin baby’s horizontaal kunnen liggen zoals de Lodger Shelter en de Minimonkey Sling zamelen we ook niet in vanwege de veiligheid van de kwetsbare baby’s (de liggende houding kan de ademhaling belemmeren). Framedragers zoals van Deuter en Vaude zijn helaas te groot om te versturen.

Geen kleding, knuffels, speelgoed etc inleveren

De opslagruimte van Because We Carry op Kara Tepe is beperkt, daarom worden op dit moment ALLEEN bovengenoemde draagzakken ingezameld. Hou de Facebookpagina van Because We Carry in de gaten om te zien of er binnenkort weer behoefte is aan kleding of andere producten.

Ook niet-ergonomische draagzakken welkom

Bijna alle merken draagzakken mogen bij ons ingeleverd, ook de zogenaamde niet-ergonomische dragers van BabyBjörn en Chicco. Hoewel we als draagconsulent natuurlijk voorstander zijn van ergonomisch dragen is de nood soms zo hoog dat het dragen belangrijker is dan de manier waarop. Wij willen graag snel zoveel mogelijk ouders aan een draagzak kunnen helpen op Lesbos.

Waar en wanneer inleveren?

Je kunt je draagzak bij ons in Deventer inleveren van woensdag 10 t/m vrijdag 19 januari 2018 van 09.00 – 13.00 uur, en van 17.00 – 22.00 uur. Opsturen per post mag uiteraard ook, als hij de 19e maar bij ons binnen is. Adres: Kids Travel Service, Jan van Krimpenstraat 23  (Deventer, Vijfhoek).

Voor vragen over het inleveren kun je mailen naar info@kidstravelservice.nl of stuur ons een berichtje op Facebook.

Inleveren kan tot en met 19 januari 2018. Daarna versturen wij de draagzakken direct naar Lesbos.

Over Because We Carry

In augustus 2015 startten drie Amsterdamse vriendinnen spontaan de actie “Because We Carry”, om draagdoeken en draagzakken voor vluchtelingen in te zamelen. In het hele land werden inzamelpunten opgericht waar je je draagzak of draagdoek af kon geven, zodat ze in grote dozen naar Amsterdam verstuurd konden worden. Eind september 2015 hebben de dames alle ingezamelde dragers zelf naar Lesbos gebracht om ze uit te delen aan de gezinnen. Dat was het startpunt voor een fantastische vrijwilligersorganisatie.

Via de Nederlandse Stichting Because We Carry zijn inmiddels al 120 teams met vrijwilligers een week actief geweest op Lesbos. Ze bieden noodhulp door voedsel, kleding, buggy’s, slaapzakken en nog veel meer uit te delen. Er worden dagelijks 1300 mensen voorzien van een voedzaam ontbijt, en er zijn de afgelopen twee jaar al ruim 7000 draagzakken uitgedeeld aan gezinnen. Dit filmpje geeft een mooi beeld van het fantastische werk dat de vrijwilligers van Because We Carry in het vluchtelingenkamp Kara Tepe op Lesbos doen.

Op www.becausewecarry.org kun je alles lezen over het geweldige werk van de vrijwilligers op Lesbos.

Vragen?

Tot slot: wij zijn alleen inzamelpunt in Deventer, en zijn geen aanspreekpunt voor andere vragen over de inzamelactie van Because We Carry.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.