Nieuws
Home » Blog » Because We Carry: inzamelactie draagzakken voor Griekenland
Becausewecarry

Because We Carry: inzamelactie draagzakken voor Griekenland

*** UPDATE:  NIEUWE INZAMELACTIE OKTOBER 2017 – INZAMELPUNT DEVENTER ***

September 2015 – Regelmatig verhuren wij draagzakken aan gezinnen die met kleine kinderen op vakantie gaan. Lekker wandelen in het bos of op het strand met je kindje, je handen vrij op het vliegveld. Heerlijk toch? Gisteren vonden we in een retourzending een lief briefje van een gezin dat twee dragers bij ons had gehuurd.

bedankbriefje

En dan zie je ‘s avonds op het nieuws die verdrietige foto van het verdronken jongetje Alan die aanspoelde op een Turks strand. En daarna de beelden van de mama’s die met hun kindjes vele kilometers moeten tillen naar het opvangkamp, soms zelfs in een kartonnen doos. Wat nou lekker dragen op vakantie… Ik denk dat we allemaal na de nare beelden deze week op tv het gevoel hebben dat we iets willen doen. En dat kan!

——————————————————————————————————————————————————

In september 2015 startten twee Amsterdamse yogadocenten de actie “Because We Carry”, om draagdoeken en draagzakken voor vluchtelingen in te zamelen. In het hele land werden inzamelpunten opgericht waar je je draagzak of draagdoek af kon geven, zodat ze in grote dozen naar Amsterdam verstuurd konden worden. Eind september 2015 hebben de dames alle ingezamelde dragers zelf naar Lesbos gebracht om ze uit te delen aan de gezinnen. Dat was het startpunt voor een fantastische vrijwilligersorganisatie.

Via Because We Carry zijn inmiddels al 100 teams met vrijwilligers actief geweest op Lesbos. Ze bieden noodhulp door voedsel, kleding, buggy’s, slaapzakken en nog veel meer uit te delen. Intussen zijn de draagzakken die in september 2015 ingezameld zijn op, en is er behoefte aan 100 nieuwe draagzakken.

Lever je oude drager bij ons in!

Heb jij thuis nog een draagzak liggen die je een nieuw plekje gunt? Wij zamelen in Deventer gebruikte draagzakken in, en sturen ze op maandag 16 oktober 2017 naar het centrale inzamelpunt. Elke draagzak is welkom, ook niet-ergonomische dragers. Er is momenteel geen behoefte aan rekbare en geweven draagdoeken of ringslings omdat de kennis en tijd om in Griekenland te leren knopen nu ontbreekt.

Waar en wanneer?

Je kunt je draagzak bij ons inleveren van maandag 9 t/m zondag 15 oktober 2017, van 09.00 – 13.00 uur, en elke avond doordeweeks van 18.00 – 22.00 uur. Adres: Jan van Krimpenstraat 23  (Deventer, Vijfhoek). Voor vragen over het inleveren: tel. 06-28975584 of info@kidstravelservice.nl

Inleveren kan tot en met zondag 15 oktober 2017. Daarna maken we de dragers verzendklaar.

Woon je niet in Deventer? Dan kun je je draagzak ook inleveren bij Draagkracht in Utrecht (Loeff Berchmakerstraat 9, 3512 TC Utrecht).

Belangrijk: Instructies

Alle draagzakken en draagdoeken zijn welkom, ook de zogenaamde niet ergonomische dragers. Wij willen graag zoveel mogelijk ouders kunnen helpen op Lesbos, en om deze reden hebben wij besloten alle draagzakken aan te nemen die er gedoneerd worden. Als je de gebruiksaanwijzing van de draagzak nog hebt doe deze er dan ook bij. Als je wil mag je een foto van jezelf of een lief kaartje bij je draagzak doe.

Verder:

  • Geen kapotte dragers inleveren.
  • Wil je indien nodig zelf thuis je draagzak wassen?
  • Geen speelgoed, kleding of andere dingen bijvoegen, hiervoor zijn andere acties opgezet.
  • Geen draagdoeken of ringsling inleveren.

Wij zullen de ingeleverde draagzakken voorzien van een duidelijk label met een indicatie van de leeftijdscategorie.

Meer lezen

Het initiatief voor deze nieuwe inzamelactie is genomen door enkele draagmama’s, je kunt meer informatie vinden op de (besloten) Facebookgroep ‘Dragers voor Griekenland’. Op www.becausewecarry.org kun je alles lezen over het geweldige werk van de vrijwilligers op Lesbos.

Tot slot: wij zijn alleen inzamelpunt in Deventer, en zijn verder niet betrokken bij de inzamelactie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *