Nieuws
Home » Blog » Because We Carry: inzamelactie draagdoeken en draagzakken
Becausewecarry

Because We Carry: inzamelactie draagdoeken en draagzakken

*** INZAMELPUNT DEVENTER ***

Regelmatig verhuren wij draagzakken aan gezinnen die met kleine kinderen op vakantie gaan. Lekker wandelen in het bos of op het strand met je kindje, je handen vrij op het vliegveld. Heerlijk toch? Gisteren vonden we in een retourzending een lief briefje van een gezin dat twee dragers bij ons had gehuurd.

bedankbriefje

En dan zie je ‘s avonds op het nieuws die verdrietige foto van het jongetje Aylan. En de beelden van de mama’s die met hun kindjes vele kilometers moeten tillen naar het opvangkamp, soms zelfs in een kartonnen doos. Wat nou lekker dragen op vakantie… Ik denk dat we allemaal na de nare beelden deze week op tv het gevoel hebben dat we iets willen doen. En dat kan! Twee Amsterdamse yogadocenten startten de actie “Because We Carry”, om draagdoeken en draagzakken voor vluchtelingen in te zamelen. Je hebt het vast wel gehoord op social media. Op 23 september brengen de dames alle ingezamelde dragers zelf naar Lesbos om ze uit te delen aan de gezinnen. In het hele land zijn inmiddels inzamelpunten waar je je draagzak of draagdoek af kan geven, zodat ze in grote dozen naar Amsterdam verstuurd kunnen worden.

Wij doen mee!

En natuurlijk doen wij ook mee! De drager waar het gezin vorige week zo blij mee was op vakantie doneren wij aan “Because We Carry”. En we zijn samen met de draagconsulente van Draagwijzer het centrale inleverpunt voor de draagzakken en draagdoeken Deventer geworden. Wil jij ook een draagzak of draagdoek doneren? Lees dan hieronder meer informatie en de instructies (belangrijk!).

Inzamelpunten in Deventer

1. Kids Travel Service  |   Jan van Krimpenstraat 23  (Vijfhoek)   |  tel. 06-28975584   |   info@kidstravelservice.nl

Inleveren op maandag en donderdag van 09.00 – 17.00 uur, en elke avond doordeweeks van 19.00 – 22.00 uur

2. Draagwijzer  |  Nilantstraat 58 (Keizerslanden)   |  tel. 06-45540720  |  info@draagwijzer.nl

Inleveren op woensdag van 10.00 – 12.00 uur, en elke avond van 18.00 – 20.00 uur.

3. MOOS Kids  |  Houtmarkt 18 (bij de Boreel)

Tijdens openingsuren van de winkel

Inleveren kan tot en met maandag 14 september. Daarna maken we de dragers verzendklaar om ze op tijd in Amsterdam te hebben.

Belangrijk: Instructies

Because We Carry heeft de volgende instructies gegeven over de ingezamelde doeken en dragers, lees deze goed:

Alle draagzakken en draagdoeken zijn welkom, ook de zogenaamde niet ergonomische dragers. Wij willen graag zoveel mogelijk ouders kunnen helpen op Lesbos, en om deze reden hebben wij besloten alle dragers aan te nemen die er gedoneerd worden. Er is een draagconsulent aanwezig op Lesbos om de draagzakken en doeken uit te leggen en te assisteren, maar nog steeds vragen we jullie om de gebruiksaanwijzing (indien aanwezig) bij te sluiten. Kun je de gebruiksaanwijzing in het Arabisch laten vertalen dan graag! We willen je ook vragen om een foto mee te sturen van jou met het liefst ook de drager, met op de achterkant eventueel een lief berichtje of een groot hart. En als je je emailadres er bij zet kunnen we, mits daar ruimte voor is, jou een foto sturen van de mama aldaar met jouw drager. Alleen als het goed voelt hoor! Voel je vrij. Let er wel op dat je foto (+gebruiksaanwijzing) goed bevestigd is aan de drager (bij geweven doeken niet nieten of spelden.)

Verder:

  • Geen kapotte doeken of dragers inleveren
  • Wil je indien nodig zelf thuis je draagzak wassen?
  • Geen speelgoed, kleding of andere dingen bijvoegen, hiervoor zijn andere acties opgezet. Echt alleen draagzakken en draagdoeken. 

Kids Travel Service en Draagwijzer zullen de ingeleverde dragers voorzien van een duidelijk label met een indicatie van de leeftijdscategorie.

Bijdrage aan de verzendkosten

“Because We Carry” heeft inmiddels honderden dragers en doeken ontvangen, die allemaal per vliegtuig naar Lesbos moeten. Een bijdrage in de transportkosten is zeer welkom! Je kunt een donatie doen op rekeningnummer NL08INGB0700077006  t.n.v. A.Smit in Amsterdam
o.v.v. Because We Carry.  Je mag ook een contante donatie doen bij Kids Travel Service of Draagwijzer als je je drager in komt leveren, dan zorgen wij ervoor dat het geld op de rekening van de initiatiefnemers terecht komt. De verzendkosten van Deventer naar Amsterdam nemen wij voor onze rekening (sponsoren zijn welkom).

Inzamelpunten elders in Nederland

Op deze kaart kun je het dichtstbijzijnde inleverpunt vinden: Because We Carry inzamelpunten in Nederland. Zelf opsturen kan ook: Sukha Yoga, Ceintuurbaan 243, 1074 CX te Amsterdam.

Inleverpunten
Aangemelde inzamelpunten t/m 3-9-2015

Vragen?

Kijk dan even op de Facebookpagina van “Because We Carry”.  Wij zijn alleen inzamelpunt, en hebben verder geen informatie over de actie.

Alvast bedankt voor jullie medewerking en donatie!
Groetjes, Jessika (Kids Travel Service) en Bo (Draagwijzer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *