25 reisweetjes over mij

25 reisweetjes over mij

Op de website www.meerreislust.nl blogt Annika over haar 25 reisweetjes, geïnspireerd door het filmpje 25 Travel facts about meop YouTube. Leuk om deze reisweetjes van anderen te lezen! Het heeft mij weer inspiratie gegeven voor een nieuwe blog. Ik ben niet zo handig (zeg maar gerust helemaal niet handig) met filmpjes maken, daarom geen YouTube clip of hippe plog, maar gewoon een getypte opsomming met 25 reisweetjes over mij.
 1. Ik ben tot nu toe in 29 landen geweest op 5 continenten, waarvan vier in Afrika en vier in Azië.
 2. Noord-Amerika staat niet op mijn reis-cv en ook niet op mijn bucketlist.
 3. Het liefst ga ik elke zomer 3,5 week op vakantie. Langer reizen vind ik niet leuk voor de katten en voor de buurvrouw die ze tijdens de vakantie verzorgt.
 4. Mijn backpack of koffer zit altijd vol met allerlei gadgets. Ik kan het hele hotel met gemak voorzien van wasmiddel, ehbo-spullen, opladers, zonnebrandmiddel en 1000 andere onmisbare zaken.
 5. Mijn dochter is voor haar 2e verjaardag al naar Duitsland (Moezel), Litouwen, Letland (2x) en Oostenrijk (2x) geweest. Ook heeft ze 5x kort gekampeerd in Nederland. Vlak na haar 2e verjaardag gaat ze mee naar Estland.
 6. Ik ben een controlfreak met kleding wassen en sorteer alles op kleur en temperatuur. Op vakantie lever ik bij een wasserette dus minstens 8 zakken met goed gesorteerde kleding aan. Ondertussen ben ik de hele dag zenuwachtig of het niet alsnog bij elkaar gegooid wordt en ik mijn wasgoed gekrompen en verkleurd terug krijg.
 7. Tot mijn 17e heb ik met mijn ouders gekampeerd met een vouwwagen, zonder stroom. We gingen meestal naar Duitsland, Luxemburg of bleven in Nederland.
 8. Ik beken eerlijk dat ik afritsbroeken, Teva’s en sneldrogende bloesjes van de Bever draag op vakantie.
 9. In Namibië heb ik 5500 km afgelegd en zelf niet één keer gereden. Mijn privéschauffeur (man) doet het gelukkig met plezier.
 10. Ik heb bijna mijn vlucht naar Singapore gemist omdat een echte wolkbreuk de straten blank zette en de stadsbus niet kon rijden. Een buurman bracht ons nét op tijd naar het station, waardoor we nét de trein naar Düsseldorf haalden.
 11. In Brunei heb ik de vrouw van de Sultan ontmoet tijdens de jaarlijkse openstelling van het grootste paleis ter wereld.
 12. Mijn bucketlijst is heel lang maar er staat niks met stip bovenaan. Nou ja, weer naar Afrika misschien.
 13. Ik heb vorige maand vijf paar schoenen meegenomen voor een stedentrip van vijf dagen.
 14. Ik ga nooit meer in mijn zomervakantie naar de Andes in Zuid-Amerika. Het werd daar ’s middags al vroeg koud en daarom sta ik op de meeste vakantiefoto’s met een winterse muts op.Muts op in de Andes
 15. Ik pas altijd heel goed op mijn waardevolle spullen. Behalve die ene keer toen ik na een prachtige reis door Borneo en Brunei het fototoestel op de achterbank van een Maleise taxi liet liggen.
 16. Ik heb nog nooit langere tijd voor studie of werk in het buitenland gewoond. Ik zou best een aantal jaren als expat in Zuid-Afrika of Singapore willen wonen. Ik heb alleen geen werkgever, dus dat wordt lastig.
 17. Ik durf niet te zwemmen in troebel water waar ik de vissen niet kan zien. Heel helder zeewater gaat nog, maar het liefst blijf ik gewoon op het strand of in de boot.
 18. Sinds een jaar reis ik heel burgerlijk met een vouwwagen, maar wel nog steeds buiten de begaande paden. Vorig jaar heb ik rondgereisd door Litouwen en Letland, en dit jaar staan Estland en Letland op het programma.
 19. Ik ben 11 keer in Riga geweest, en komende zomer ga ik voor de 12e keer.
 20. Mijn babymoon ging naar Sevilla en de witte dorpen in Andalusië, ik was toen 30 weken zwanger.
 21. Het laatste fotoalbum dat ik gemaakt heb is van een rondreis door Thailand in 2007. Alle andere fotoalbums wachten nog tot ik ‘ooit’ tijd heb.
 22. Ik heb één keer in het buitenland een ziekenhuis bezocht. In Litouwen heb ik een diep verstopte teek uit een flink ontstoken wond laten snijden.
 23. Mijn mooiste home-stay ervaring was in Cuba, waar ik drie weken in Casa Particulares heb overnacht.
 24. Ik heb 2x gevlogen met een baby op schoot, waarvan één keer in mijn eentje zonder man.
 25. Als ik ga vliegen krijg ik bij de landing ondraaglijke oorpijn en val ik daardoor soms flauw. Toch stap ik elke keer weer in het vliegtuig.

Olifantjes in Namibië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.